totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

5 coses bàsiques que ha de tenir la pàgina web de la teva ONG


Segons l’Informe de Tecnologia Global 2016, el 92% de les ONGs tenen una pàgina web. A continuació, alguns consells per tenir cura de la presència i la comunicació digital a la teva web.

Segurament alguna vegada la teva ONG es va plantejar fer el salt a Internet. Obrir-se perfils en xarxes socials, registrar un domini o crear una pàgina web són normalment algunes de les primeres accions que les entitats sense ànim de lucre solen fer a Internet. Però sobretot, destacaria un punt per sobre de la resta: la web. Segons l’Informe de Tecnologia Global 2016 el 92% de les ONGs del món disposen d’una pàgina web. Això vol dir que tenir una és un factor clau que moltes entitats veuen com important. 

Per què tenir una web és important? Què ha de tenir la pàgina web de la meva ONG? Què ha d’incloure una web perquè la presència digital i la comunicació de la meva organització sigui efectiva? En aquest article, volem presentar alguns consells perquè la web de la teva ONG triomfi i tingui tots els elements que necessita:
 

1. Un apartat per a les donacions

Els botons ‘Call to Action’ són necessaris perquè els usuaris que entrin a la teva web realitzin les accions que tu persegueixes. A les ONG, les donacions són una font de finançament important. Per tant, tenir un clar botó situat en una part visible de la web per les donacions es converteix en fonamental.

2. Informació senzilla

La missió, la visió i els valors són tres dels apartats que un usuari que desconeix la vostra ONG va a mirar. Perquè el seu aprenentatge sigui el més senzill possible, cal introduir poc text però que sigui clar, amè i amb un llenguatge fàcil. A més, pots tenir pestanyes per indicar qui sou, què feu, els vostres col·laboradors o una sala de premsa.

3. Botons per a les xarxes socials

No només és important tenir una web, sinó també xarxes socials. Si tens presència a Facebook, Twitter, Instagram o altres xarxes, fes-ho saber als teus possibles seguidors. Habilitar botons a la web perquè et segueixin en xarxes farà que guanyis presència i et sigui més fàcil atreure nous públics a la teva comunitat digital.

4. Box para la suscripción de newsletters

Per millorar en la gestió de les teves llistes de subscriptors, permet que les persones que ho vulguin puguin involucrar-se en la teva causa per rebre butlletins de notícies o correus electrònics personalitzats. Els newsletters són e-mails setmanals o mensuals que les ONG envien als seus subscriptors, i tenir un registre a la web pot sorprendre’t de la quantitat de persones que estan disposades a col·laborar.

5. Pestanya d’actualitat i notícies

No podem oblidar que també cal comunicar el dia a dia de la teva organització. Algunes entitats opten per tenir un bloc, una pràctica totalment aconsellable que a més estableix un nou canal de comunicació parcialment diferent. No obstant això, tenir una secció de premsa i notícies per a la web farà que els mitjans de comunicació trobin la informació fàcilment (Dossier de Premsa, comunicats, notes de premsa…) i que els stakeholders de la teva ONG segueixin les teves activitats amb un sol clic. 

Si t’ha semblat útil aquest article pots compartir-lo a les teves xarxes. I si t’has quedat amb algun dubte, pots contactar amb nosaltres al següent enllaç.


                         

Més, sobre...: iwith , ong , tecnologia , pàgina web
25/08/2017
Rubén Escobar
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss