totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com poden les ONG treure-li rendiment a Instagram?


Instagram és la segona xarxa social més utilitzada a Espanya després de Facebook. Amb 600 milions d'usuaris, és la xarxa social d'èxit entre els joves i els adolescents.

La xarxa social Instagram és un espai de trobada sobretot entre nens, adolescents i joves. Per què és així? Segons el director de l'Observatori per a la Promoció de l'Ús Saludable de la Tecnologia (EducaLIKE), és percebuda com una xarxa juvenil, molt més fresca i dinàmica que la resta i amb un accés fàcil des dels dispositius mòbils. El fet que sigui una plataforma visual amb les imatges i els vídeos com a principals reclams, o el gran joc que donen els hashtags en les publicacions, incrementa l'atenció que els usuaris compresos en les franges d'edat més joves dediquen a la xarxa social.

En aquest sentit, Instagram ja s'ha convertit en una gran eina de màrqueting que les ONG i entitats del Tercer Sector també fan servir per donar a conèixer les seves campanyes i iniciatives. A continuació, et presentem algunes estratègies que la teva organització sense ànim de lucre pot seguir per treure rendiment a aquesta xarxa social fotogràfica:

  • Establir relacions amb influencers: els influencers que tenen molts seguidors a les xarxes poden ser una porta per a promocionar l'activitat de l'organització. Mencions, etiquetes o publicacions en els seus comptes poden fer que l'impacte arribi a un públic molt ampli.
  • Donar coherència al contingut: si ets una ONG de defensa dels drets humans, és lògic que els teus continguts girin al voltant d'aquest tema. Per exemple, en el perfil de WWF els protagonistes del contingut són els animals. Però no hem d'oblidar que a Instagram expliquem històries! Humanitzar el contingut amb fotos de l'equip o del dia a dia també ajuda a donar una imatge de proximitat i confiança.
  • Fes servir els hashtags: pots posar hashtags ja existents a les teves publicacions, o crear els teus propis. D'aquesta manera, crearàs comunitat. El Concurs Internacional de Música Maria Canals, per exemple, convida a la ciutadania a tocar pianos al carrer amb el hashtag #johitoco.
  • Publica vídeos en directe: a Instagram el contingut és el més important, i segons les últimes tendències en aquest 2017, els vídeos en directe estan guanyant terreny entre els interessos dels usuaris.
  • Cuida l'engagement!: per augmentar l'engagement en les teves publicacions, pots augmentar la freqüència de les mateixes. Sempre sense sobresaturar. Et presentem l'exemple de Creu Roja, una entitat que sap com fer que el públic interactuï amb les seves publicacions.

                          

12/05/2017
Rubén Escobar
Traducció feta per Mercedes Cano
el 15/05/2017
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss