totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Quan utilitzar JPEG, GIF o PNG en les teves imatges?


Les imatges digitals ocupen espai, omplen les nostres safates d'entrada i prenen temps en carregar-se. Hi ha diferents tipus d'imatges, coneguem les seves característiques.

Les imatges a Internet són arxius que poden contenir diferents extensions, com ara JPEG, GIF o PNG. L'elecció d'un tipus d'imatge o una altra dependrà de l'ús que li vulguem donar. Per exemple, el format JPEG és ideal per a imatges reals del món com fotografies, quan tenim molts colors o per ombrejats de llum i foscor. El terme JPEG significa Grup Conjunt d'Experts en Fotografia, un grup que va crear el format en 1986. Aquest format de 16 bits redueix la mida del fitxer, i al voltant del 75% de les ocasions la compressió és òptima per a pàgines web. Un arxiu més petit vol dir que càrrega més ràpid.

En el cas de les imatges GIF, el seu ús és recomanable per a animacions, icones petits o gràfics web amb pocs colors. GIF significa Format d'Intercanvi de Gràfics, i l'extensió va ser creada el 1987 per CompuServe per transferir imatges ràpid a través de connexions lentes. Com té menys colors, això vol dir que els arxius són més petits que un JPEG i a més, aquesta comprensió no fa que es perdi informació.

Finalment, tenim les imatges PNG. Aquest tipus de fitxer és recomanable per a imatges web, imatges en procés d'edició o imatges complexes com fotografies només si la mida no és un inconvenient. PNG vol dir Gràfic portable de Xarxa. És molt similar a GIF, i hi ha dos tipus: els PNG-8 i els PNG-24. En el primer cas, les imatges són més petites que els GIF, i en el segon, els arxius són més grans que un JPEG. A més, les imatges PNG permeten una escala de transparència entre opaques i completament transparents.

Font: Alfredo Vela
Infografia: Visita la infografia sencera al següent enllaç

                     

Més, sobre...: imatges , jpg , png , gif , imatges digitals
17/01/2017
Rubén Escobar
Traducció feta per Júlia RC
el 30/01/2017
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss