totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Què són les mètriques i per a què ens serveixen?


El mesurament de dades a les xarxes socials de la teva ONG per a un anàlisi posterior ajudarà a aconseguir els objectius de l’organització.

Les xarxes socials ja no funcionen com un simple difusor de continguts sense saber si allò que publiquem funciona o no. Avui dia, és molt important per a les entitats del Tercer Sector mesurar les accions realitzades a Twitter, Facebook i, fins i tot, Youtube. Per això, hem de tenir en compte els KPI (keys performance indicators), que són mètriques que ens ajuden a quantificar el rendiment d’una acció concreta en funció de les metes i objectius que ens fixem. Les mètriques, en aquest sentit, serviran per a conèixer el perfil dels usuaris, quins són els continguts que generen més interès, etc. A més, l’obtenció de dades a les xarxes permetrà un anàlisi posterior per a ajudar a aconseguir els objectius de la teva ONG. 

De la meta a la mètrica

S’identificaran quatre metes principals:
  • Generar comunitat
  • Generar fidelització
  • Augmentar l’abast de les publicacions o viralització 
  • Augmentar el número de conversions 
En funció de les diverses xarxes socials podem obtenir mètriques diferents. Per exemple, a través de Facebook Insights podem saber a quantes persones se’ls ha imprès un contingut a la pantalla, és a dir, l’abast, la quantitat de M’agrada orgànics, les visites a la pàgina, etc. Tot això amb un calendari de mesos en què podem determinar quins dies hi va haver pics i per què. 

Gràcies a Twitter Analytics podem fer un seguiment de la quantitat de seguidors, visites al perfil, número de retuits, mencions, etc. I a Youtube, la seva eina d’analítica ens permetrà tenir dades demogràfiques dels usuaris, saber quins vídeos són els més populars i determinar la quantitat de visualitzacions dels vídeos.

Altres eines per a realitzar mètriques són Google Analytics o les Estadístiques de Abcore Cadí que ofereix mètriques de l’email màrqueting de les organitzacions. Per a més informació sobre mètriques, pots descarregar-te el Manual de mètriques Wingu a l’enllaç següent o sol·licitar assessorament amb iWith.org.


                             

04/01/2017
Rubén Escobar
Traducció feta per Iris Mara
el 17/01/2017
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss