totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Per què són útils els emojis a les xarxes socials de la teva ONG?


Cada cop més sovint la comunicació digital avança més en direcció a allò visual. Les emoticones ajuden a connectar el missatge amb el públic i en molts casos, augmenten les interaccions en les teves publicacions.

El concepte 'emoji' prové d’un terme japonès que es refereix als caràcters utilitzats en missatges electrònics i llocs webs. Més conegudes com a emoticones, principalment s’utilitzen en converses de text a través de telèfons intel·ligents. I n’hi ha de tota mena: expressions facials, transports, alimentació, animals, esports, tecnologia...No obstant això, una utilitat que cada cop més ONG s’adonen que existeix, és la possibilitat d’utilitzar emojis en les seves xarxes socials per potenciar el missatge.

Incloure icones en les publicacions de Facebook, els tuits a Twitter o les fotografies a Instagram, fa que el missatge guanyi impacte per dos motius. El primer, perquè genera una relació emocional amb l’usuari que ha vist la nostra publicació. Sovint, l’emoji ajuda al fet que l’internauta empatitzi més amb el nostre missatge. Aquí tenim un exemple!


                                                      

A això se li suma que, sovint, les entitats tenen com a missió donar resposta a problemes socials que necessiten encara més d’aquest contingut emocional per mobilitzar i sensibilitzar al públic, sempre sense arribar al sensacionalisme ni al groguisme. El segon motiu és que la comunicació online cada cop és més visual, per tant, substituir o acompanyar el text amb una imatge cridarà més l’atenció i ajudarà que el públic interactuï amb la nostra publicació. Es poden trobar emojis en pàgines com Get Emoji, Emojis Twitter, PiliApp o Fsymbols. Entre els avantatges, les emojis:
 
  • Incrementen la popularitat en les xarxes socials
  • Fugen de la formalitat i ajuden a connectar d’una manera més informal
  • Suavitzen una crítica o fan que el missatge sembli més amable
  • És un valor afegit en les comunicacions de la teva ONG
  • Neuròlegs han provat que els teus seguidors reaccionen de la mateixa manera davant una emoticona que si es tractés d’un rostre humà

A continuació algunes imatges gràfiques de les emojis més utilitzades a Twitter a cada país.

      

10/10/2016
Rubén Escobar
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss