totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com poden treure rendiment les ONG a Pokémon Go?


La febre que ha portat el joc de realitat augmentada de Niantic també ha obert un nou horitzó d’oportunitats per a les entitats sense ànim de lucre.  

La moda per l’aplicació mòbil Pokémon Go ha assaltat tots els sectors de la societat a nivell mundial. No obstant això, un dels àmbits en els quals es desconeixen les oportunitats per aprofitar l’impacte del joc de realitat augmentada es el Tercer i Quart Sector. Les organitzacions sense ànim de lucre tenen diferents opcions per treure profit a aquest joc, ja que poden arribar a un públic d’una manera fàcil i directa.   
 

1. Descarrega’t l’aplicació i mira que hi ha al teu voltant

Si et descarregues l’App, pots veure quines criatures hi ha prop. Això pot ajudar a donar difusió a un determinat missatge. Si per exemple tens un museu, i vols que els visitants s’apropin a veure les exposicions, una bona idea pot ser anunciar que dins del museu hi haurà alguns Pokémon que prèviament hauràs detectat. D’aquesta manera es possible que més públic visiti el museu. No obstant, cal tenir en compte que els Pokémon canvien de situació geogràfica en funció del dia, així que la seva aparició pot variar i no sempre estar en el mateix lloc. 


2. Utilitza’l per als teus esdeveniments com conferències, congressos, seminaris… 

Si la teva ONG organitza un esdeveniment relacionat amb infància i joventut, es pot fer una Crida a l’Acció anunciant que en el congrés hi haurà algun Pokémon. D’aquesta manera poden augmentar el nombre d’inscripcions. Cal tenir en compte que sempre hi ha Pokémon per tot arreu, especialment a les ciutats.
 

3. Assegura’t que l’ús de Pokémon Go s’ajusti a la missió de la teva ONG

En l’àmbit de la protecció dels drets dels animals, pot ser un bon al·licient. De fet, l’organització Muncie Animal Shelter ha elaborat una original campanya en la que inviten a tothom a descobrir Pokémon rars mentre passegen pels carrers algunes de les mascotes a les que cuiden.  
 

4. Demana que la teva ubicació sigui una Pokeparada o un Gimnàs

Pots demanar que la teva ubicació sigui una PokeStop o un Gimnàs perquè aparegui visible a l’aplicació. D’aquesta manera els usuaris del joc poden conèixer qui eres, que fas i pots ser un reclam per atraure socis, voluntaris o donants. 


5. Juga amb la comunicació a través de les xarxes

Moltes ONG estan aprofitant l’èxit de Pokémon Go per dissenyar originals missatges en les seves xarxes socials. Per exemple, si hi ha un Pokémon a la teva oficina, pots fer-te una “selfie” amb ell, i invitar a través de Facebook, Twitter i les teves xarxes socials a que els teus seguidors i seguidores també descobreixen quines criatures poden trobar.


                                               

Més, sobre...: ong , pokemon go , app , marketing , social media
10/08/2016
Rubén Escobar
Traducció feta per Denis Pedro Cuevas Gosalbo
el 12/08/2016
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss