totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com introduir continguts multimedia a les xarxes socials de la teva ONG?


El consultor estratègic Enrique San Juán ens dóna algunes pistes per potenciar al màxim el social media de les entitats sense ànim de lucre.

La imatge s’ha convertit en un dels punts clau perquè el contingut que publiquem en Internet resulti atractiu. Cada vegada més, i sobretot a les xarxes socials, una bona fotografia, un vídeo o una infografia pot fer que el nostre abast sigui major i que s’incrementen les interaccions perquè allò que hem compartit ha generat un major impacte en el públic. L’expert en Xarxes Socials Enrique San Juan ens ha inspirat amb este article compartint algunes claus per treure el màxim partit a les nostres xarxes socials.
 

1. Sempre acompanyar el nostre text amb una imatge 

És important que les organitzacions s’acostumen a publicar una fotografía per cada contingut compartit. Des de que, per exemple, Twiter va introduir l’opció per publicar imatges, cada cop més usuaris se’n adonen de la seva potencialitat.

2. Potenciar l’ús del vídeo

El vídeo pot generar una interacció major a la nostra pantalla. Quan fem scroll a Facebook i veiem un vídeo, automàticament el nostre instint reptilià s’atura i veu alguna cosa que es mou. El video crida l’atenció, i si som creatius i intentem treure el màxim partit.

3. Utilizar icones

Quan publiquem un post o un tuit, tenim l’opció d’insertar icones que gamifiquen el contingut. La gamificació és la corrent que aprofita les tècniques del joc per poder aplicar-les a altres àmbits com pot ser el del màrqueting. Una icona pot fer que el nostre contingut resulti més divertit i fugi de la serietat corporativa. Twitter ara també permet insertar gifts animats a les fotografies.

4. Explorar noves xarxes socials

Hem pensat on es troba el nostre públic? El nostre públic és infantil, adolescent, jove o adult? Depenent de la franja en la que es situen les persones que més interaccionen amb la nostra organització hem de veure quines xarxes socials encaixarien millor amb ells. Els adolescents sobretot estàn en Snpachat, Instagram i Youtube, oblidant-se una mica de Facebook. A més a més, el públic més jove segueix per Internet als coneguts Youtubers. Potser, explorar noves vies de comunicació ens pot donar bons resultats.

5. Generar conversació a través de hashtags

Si a més d’aplicar totes les recomanacions anteriors, fem un bon ús dels coneguts hashtags, podrem aparèixer als espais de discusió d’aquells temes que més ens interessen. Una bona gestió de les xarxes socials implica conèixer quins hastags afecten més a la missió de l'organització i fer networking mitjançant els mateixos.                          
 

13/07/2016
Rubén Escobar
Traducció feta per Denis Pedro Cuevas
el 29/07/2016
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss