totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

5 consells per redactar en el blog de la teva ONG


 El contingut i l'organització en són dos elements importants. També s'ha de tenir en compte alguns trucs per aparèixer sempre en les primeres posicions dels motors de cerca. 

Ets una entitat que fa servir blogs per connectar amb el públic? Si és així, segur que et seran d'utilitat alguns dels trucs que compartim en aquest article. Sovint, ens costa trobar idees per inspirar-nos i elaborar una redacció interessant.

Per tant, el primer i més important és pensar què s'hi explicarà, és a dir el contingut. En segon lloc, hem de pensar com ho explicarem, és a dir l'organització del text. Per millorar el com, podem fer-ho, per exemple, amb títols creatius, enllaços a pàgines web, llistats o paràgrafs ben diferenciats.  

 A continuació et donem cinc consells per redactar en el blog de la teva ONG:
 

1.  Pensa en SEO quan escriguis

El SEO  és el posicionament en cercadors com Google. Si apareixem a les primeres entrades, tindrem més possibilitats de ser llegits. Utilitza paraules clau, negretes, posa-hi enllaços externs, tingues un disseny web Responsive... Tots aquests trucs t'ajudaran a que els cercadors optimitzin el teu blog i el col·loquin entre els primers resultats quan el públic d'Internet busqui un contingut similar al del teu article.
 

2. Utilitza la piràmide invertida

Què és la piràmide invertida? És un patró que indica que les idees més importants i que resumeixen el contingut han d'anar en el primer paràgraf, i les que són menys importants, en la resta de paràgrafs per ordre de rellevància.
 

3. Pensa en títols creatius

Quan escrius a Internet, una de les accions que busques és el clic. Inventa títols curiosos com “5 maneres de lluitar contra la pobresa”, i que no siguin molt llargs. Els títols curiosos sempre generen més interès. Comprova també que la URL es pugui compartir a Twitter!
 

4.  Fes-ho senzill per al lector/a!

El gest més habitual a Internet és desplaçar-se cap avall. A aquest gest, se li anomena navegar. Si el contingut no és fàcil d'entendre, és molt possible que el públic es desplaci cap avall ràpidament i se'n vagi a una altra pàgina. Per generar atenció, evita paraules complicades o idees difícils de pair. Elabora un contingut senzill, que no ha de ser necessàriament simple.

 

5.  Acompanya'l d'imatges

Les imatges faciliten la lectura i il·lustren les idees de l'article. El contingut visual poden ser fotografies, GIF o també infografies, un recurs molt estès darrerament per resumir informació de manera visual.


Si després d'aquests consells encara tens preguntes, pots consultar-nos al següent enllaç


                            
 

Més, sobre...: blog , ong , redacció , SEO , marketing , continguts online
25/05/2016
Rubén Escobar
Traducció feta per Marta Rosa
el 06/06/2016
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss