totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Facebook for Nonprofits: una nova pàgina per a les ONG


Des de la seva creació el 2004, Facebook ha donat suport a projectes sense ànim de lucre. Ara, a més, ha publicat una nova versió de la seva pàgina web adaptada exclusivament a les organitzacions sense ànim de lucre.

La nova web de Facebook, anomenada “Facebook for Nonprofits” podria canviar la manera en què interaccionem amb les ONG a través de les xarxes socials. Aquesta pàgina mira de donar un cop de mà a les organitzacions a l’hora d' iniciar una activitat o una campanya, donar-se a conèixer, mantenir el contacte amb els seus col·laboradors i obtenir finançament.

Principalment, en aquesta web s’explica com crear una pàgina de Facebook i com augmentar-ne el públic. A més, es mostra de quina manera les ONG poden utilitzar la xarxa social amb diferents finalitats, com ara demanar donacions per una causa. Ja se sap que Facebook és capaç d’engegar campanyes de recaptació de fons de manera eficaç gràcies al seu ampli ventall d’influència, ja que milions de persones hi accedeixen diàriament.

Sovint, quan ens interessa una qüestió en concret dubtem sobre quina és la millor manera de lluitar en favor d’aquest causa. Facebook insta les entitats sense ànim de lucre a mantenir la seva presència a la xarxa, tenint en compte que aquesta visibilitat pot ser especialment útil. La creació d'una comunitat en línia pot generar un efecte bola de neu i constituir un impuls important per a una ONG. Diverses eines de Facebook, com ara l’organitzador d'esdeveniments o els missatges grupals, permeten que els interessats s’uneixin per una causa comuna.

Un bon exemple és la campanya de recaptació de fons que la National Multiple Sclerosis Society, Societat Nacional de l'Esclerosi Múltiple en català, va impulsar a través de Facebook als Estats Units, la qual va aconseguir 1.168 dòlars. A la captura de pantalla següent se'n poden veure els resultats.


                                         

Més, sobre...: facebook , fundraising , tools
Traducció feta per Guillem QM, Ana El Garlo
el 11/04/2016
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss