totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com funcionen les lleis d'incentius fiscals al mecenatge al món?


Els incentius fiscals al mecenatge dels quals et pots beneficiar poden variar segons el país on paguis els impostos. El següent article conté un breu resum sobre la llei de les entitats sense ànim de lucre a Suïssa i els darrers canvis a Espanya.
 

Fer una donació a una entitat sense ànim de lucre és una acció que cada dia involucra a més persones. És cert que pots fer donacions des de diferents parts del món a la mateixa entitat utilitzant diferents monedes. No obstant això, els incentius fiscals al mecenatge dels quals et pots beneficiar poden variar segons el país on paguis els impostos. Les donacions per a la Fundació iWith.org es poden deduir, fins a cert punt, de l'impost sobre la renda o de l'impost sobre el benefici del donant sempre que l'entitat sense ànim de lucre tingui el seu domicili social a Suïssa o a Espanya. Als següents exemples es pot observar com funciona aquest incentiu fiscal a Espanya, on tenim les nostres oficines de treball, i a Suïssa, on es va fundar la nostra fundació:

Incentius fiscals a Suïssa

La persona jurídica ha d'enviar la sol·licitud d’exempció fiscal a l'autoritat fiscal del cantó on té el seu domicili social. Per exemple, segons la llei de les entitats sense ànim de lucre de Suïssa, les donacions fetes per una persona física a una persona jurídica sense ànim de lucre amb domicili social a Suïssa són deduïbles del líquid imposable del donant, amb una quantitat deduïble màxima per a finalitats tributàries federals del 20% de la renta imposable neta. No obstant això, la quantitat deduïble màxima en l'àmbit cantonal i municipal la determina cada cantó. Les taxes d’afiliació que s'abonen a les associacions no es consideren donacions i, per tant, no són deduïbles. Les entitats suïsses poden fer una donació a iWith.org, per exemple, a la pàgina de donacions Ammado.

Incentius fiscals a Espanya

A Espanya, hi ha una deducció del 75% per als primers 150 euros donats.
  • A partir d'aquesta quantitat, més de 150 €, les donacions són deduïbles en un 30%  i fins a un 35% si pots donar la mateixa quantitat o més durant els tres anys anteriors.
  • Per a les societats, la deducció s'incrementa al 40% en les donacions fetes a la mateixa entitat per la mateixa o per una major quantitat durant com a mínim tres anys.
  • Pots fer una donació d'1€ al mes a través de Teaming per al teu projecte preferit, si pagues els teus impostos a Espanya obtindràs el corresponent certificat de donacions.  

teaming

Traducció feta per Eva Castillo
el 01/03/2016
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss