totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com crear contingut visual per a ONG?


Cal adaptar les imatges i els vídeos perquè es puguin compartir a les xarxes socials.Cada cop més les ONG fan servir diversos programes de disseny per a comunicar a la xarxa. Des d'una campanya de sensibilització fins a la preparació d’esdeveniments, el contingut visual es presenta com un dels canals més efectius perquè el missatge arribi a l'audiència i hi penetri. Per assolir aquest objectiu, tot i que les possibilitats creatives a Internet són múltiples, totes han de tenir la mateixa finalitat: que puguin ser compartides a les xarxes socials per augmentar el nombre de visites. La difusió a xarxes de gran presència com ara Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest o Tumblr és fonamental perquè l'internauta, en els pocs segons que romangui a la nostra publicació, es quedi amb una idea clara del missatge que l'ONG vol difondre.


En primer lloc, la infografia és un recurs visual que es fa servir molt. Una estratègia intel·ligent consisteix a crear infografies de diferents mides per pujar-les a diferents xarxes socials. En segon lloc, les ONG també poden difondre gifs animats, els quals són molt recomanables per compartir a Twitter o Tumblr. I si el que volem és augmentar el nombre de persones que cliquen a «M'agrada», pujar contingut en temps real (sia fotografies sia vídeos) acostuma a obtenir més respostes que passar-se tot un mes dissenyant una campanya a les xarxes.


A continuació presentem algunes eines útils:


1. Canva: Per crear gràfics, infografies, butlletins en línia, gràfics per a blogs i, en general, dissenys a la web.


2. Piktochart: Per a crear infografies.


3. Flipagram: Per a vídeos de curta durada.


4. Gifmaker.me: Per a crear gifs animats amb música.


5. Giphy: Base de dades de gifs animats.


6. Unsplash: Després de subscriure's, cada deu dies es reben 10 fotos d'ús il·limitat que es poden modificar o compartir segons les preferències de l'usuari.


7. Periscope i Meerkat: aplicacions mòbils que permeten a l'usuari compartir esdeveniments, entrevistes, anuncis o campanyes en temps real.


En conclusió, és interessant provar aquestes eines per aconseguir un contingut visual atractiu. Aprendre a fer servir Periscoping per al proper esdeveniment o llançament de campanya o invertir temps en Canva són dues opcions que poden ajudar a obtenir bons resultats. Al seminari en línia ''Com crear contingut visual per a ONG'' d'OnGood recomanen crear una infografia anual amb dades de l’organització. I, sens dubte, per a compartir imatges o vídeos, la xarxa social més gran en aquests moments és Instagram. Per acabar, us mostrem un exemple d'infografia feta per iWith.org que resumeix les nostres dades de 2014 i que vam pujar al nostre perfil de Twitter.

 

Més, sobre...: contenido visual , ong , redes sociales , ngo
08/09/2015
Rubén Escobar
Traducció feta per Guillem QM / Esteve Mata
el 14/09/2015
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss