totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

FreeCodeCamp, una manera d’aprendre codi per a entitats sense ànim de lucre


La plataforma ofereix aprenentatge en HTML5, JavaScript, CSS3, bases de dades i altres serveis sense cap cost afegit. 


                   


Saber programar a internet és una necessitat que cada cop més empreses han d’afrontar si volen donar a conèixer els seus projectes a la xarxa. Si, a més, hi afegim la variant que es tendeix cada vegada més a contractar programadors amb experiència prèvia, les possibilitats d’aprenentatge per als més novells en aquest camp es redueixen. FreeCodeCamp és justament tot el contrari.


La plataforma per aprendre codi ofereix la possibilitat d’aprendre conceptes de programació per tal de poder-los aplicar més endavant a organizacions sense ànim de lucre d’arreu del món. És curiós que, durant el procés d’aprenentatge, l’usuari crearà eines que després podran fer servir diverses ONG. I, tal com indica la paraula “free”, serà sense cap cost per a l’usuari. Tanmateix, el fet que el servei sigui gratuït no vol dir que sigui fàcil. Formar-se i adquirir les habilitats necessàries per crear codi al món real, com tot, necessita el seu temps.


Hi ha molts estudiants o acabats de llicenciar que aprofiten FreeCodeCamp per posar a prova els seus coneixements de programació, sempre de manera voluntària. Com a eina de profit, la plataforma posa a disposició de l’usuari uns tutorials en línia per ajudar el principiant en la seva formació. Per començar, el nou desenvolupador ha de construir una simple pàgina web.


Entre les possibilitats que ofereix, FreeCodeCamp ensenya coneixements d’HTML5, CSS3, Javascript, Git, Node.js, Angular.js, Agile i bases de dades. Milers de professionals ja s’han unit a la comunitat de voluntaris per ajudar a desenes d’ONGs a desenvolupar els seus projectes en línia. A més a més, FreeCodeCamp compta amb un xat interactiu que utilitza tecnologia Gitter, on els usuaris poden consultar dubtes i iniciar diàlegs amb altres programadors.


La plataforma aconsella tenir 1600 hores de currículum per aconseguir feina d’enginyer de software. Tanmateix, és cert que, per a les ONGs, aquest és un cost que es poden estalviar si tenen aprop organitzacions especialitzades en programació com iWith.org. Una de les atraccions per a molts voluntaris és la possibilitat de trobar feina com a desenvolupadors de codi més endavant. Segons un gràfic que proporciona FreeCodeCamp, el 2020 en tot el món hi haurà un milió més de llocs de treball que no pas d’estudiants disponibles.


Així doncs, des de les eines més bàsiques com ara la creació de codi HTML per a l’estructura de la pàgina web o el codi CSS per a la seva aparença, l’usuari progressarà cap a tasques més complicades com ara aprendre llenguatge de programació JavaScript per a tots els navegadors o bé nous algoritmes. Per tal d’iniciar-se en FreeCodeCamp, el voluntari o voluntària pot consultar l’enllaç següent

Més, sobre...: programación , código , java , html , non profits
02/09/2015
Rubén Escobar
Traducció feta per Carme Rossell
el 08/09/2015
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss