totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Dos interessants estudis sobre crowdfunding


La Universitat del País Basc, dins del seu Màster en Direcció Empresarial des de la Innovació i la Internacionalització, ha publicat un treball de recerca sobre crowdfunding per a organitzacions sense ànim de lucre, en el qual ha col·laborat iWith.org

L'estudi analitza com les tecnologies open source estan ajudant actualment al desenvolupament i supervivència de moltes organitzacions de tamany mitjà i recursos limitats a través de diverses eines, com és el cas del crowdfunding.

Després d'analitzar el funcionament de prop de 20 plataformes que operen en l'àmbit espanyol, s'han obtingut conclusions com que el projecte en si mateix i la forma de treballar de les persones que hi són al darrere són els elements principals que tenen en compte els donants i finançadors a l'hora d'optar pel micromecenatge.

Podeu consultar el treball final aquí.

D'altra banda, la consultora Two Much acaba de treure a la llum les dades i resultats del seu últim informe: El crowdfunding i els espanyols. Una història de canvi social, basat en una enquesta de 4.000 entrevistes realitzades a una mostra d'internautes espanyols d'entre 18 i 60 anys. Aquestes són algunes de les conclusions:

  • El 45% dels enquestats coneix l'existència del crowdfunding.
  • Els que més la coneixen són els menors de 40 anys (especialment, homes), amb estudis universitaris i que treballen per compte propi.
  • Es detecten set factors que predisposen al crowdfunding: situació econòmica personal, actitud davant el canvi polític, sensibilitat solidària, exposició de les persones a la cultura, afinitat a Internet, coneixement sobre l'economia solidària i capacitat d'estalvi-inversió.
  • Un 48% creu que el crowdfunding és una forma que tenen els ciutadans per millorar el món.

Podeu consultar el document de conclusions i l'informe complet.

 

Més, sobre...: crowdfunding , micromecenatge , ongs
25/02/2015
Rebeca Febrer
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss