totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com enviar correctament butlletins i correus massius


Les newsletters i el massmailing ofereixen una alternativa millor que no pas enviar emails a molts recipients de manera individual. Són útils per comunicar dins una mateixa organització i alhora al públic en general.

Els clients de mailing, com l’Outlook o el Thunderbird, s’utilitzen sovint per enviar missatges a un grup nombrós; no obstant, programes específics com el mailchimp, el Sendgrid, o la funció de newsletter/massmailing a webs Abcore, són més eficaços.
Els clients de mailing plantejen diversos problemes, com quan el servidor d’email no lliura el missatge, o el missatge “rebota”. Alguns emails enviats per clients de mailing es filtren com spam, amb la qual cosa és possible que el remitent o el proveïdor de servei d’Internet (PSI) sigui colocat a la llista negra. Si aixo passa, els emails enviats no arribaràn als seus recipients.
Un email queda marcat com rebot després d’intentar enviar un missatge varies vegades sense èxit.  Hi ha dos tipus de rebots: el rebot dur i el rebot suau. Un rebot suau es produeix quan un email es procesa a través del servidor però la operació no pot completar-se i l’email és retornat. Les sobrecarregues de servidor acostumen a succeir si hi ha massa dades i informació a procesar o si el servidor està temporalment inactiu. Un rebot dur es produeix quan el servidor del recipient rebutja completament l’email, bé perquè el domini o l’email del recipient no existeix. Un rebot dur normalment succeeix tot just després d’enviar-se l’email. Un rebot provocat per una errada ortogràfica a l’adreça d’email del recipient es coneix com rebot de sintaxi i és la forma més comuna de rebot, o bouncing.

 

La majoria d’usuaris coloca a la llista negra adreces d’email o PSI de les quals reben spam per prevenir que entrin a les seves bústies d’entrada. Un email sovint es filtra com a spam quan s’envia a molts recipients. Ser colocat a la llista negra pot comportar mala reputació al món cibernautic, i afectar negativament al creixement d’un negoci.
L’ús d’un servei de newsletter té molts avantatges. Permet als recipients cancelar la subscripció als emails, evitant així la cuestió d’spam i a la llarga eliminar el risc de ser colocat a la llista negra o trobar-se rebots. A IWith.org, l’ús de newsletters ens ha ajudat a evitar els problemes esmentats i ha resultat ser molt eficaç.
L’ús de newsletters pot ajudar a millorar el teu negoci, ampliar el teu mercat i captar més atenció. Aprofita els serveis que proporciona IWith.org. Si encara no ets membre i estàs interessat/da en saber-ne més, posa’t en contacte amb nosaltres i farem el posible per ajudar-te.


Traducció feta per Gemma B.
el 31/07/2013
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss