totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Youvote.info, crea la teva campanya social o enquesta al web


Youvote.info és una plataforma virtual on la ciutadania pot expressar la seva opinió i unir veus a través de preguntes i campanyes socials sotmeses a vot.

Un dels nostres fans al Facebook va penjar en el nostre mur una notícia informant que YouVote.info, una nova plataforma d’Internet, s’havia estrenat. L’objectiu principal d’iWith.org és promoure les noves tecnologies en comunicació i informació com a eines per a la solidaritat i el progrés a la societat. Per aquest motiu, gràcies a les xarxes socials, hem decidit de començar a cooperar amb YouVote.info i ens plau presentar-vos aquesta nova plataforma d'Internet, que pot ser de gran utilitat per a moltes ONGs.

Com funciona?

Youvote.info
permet a les organitzacions de crear campanyes i enquestes perquè els usuaris d'Internet puguin signar i votar. Per exemple, l’Institut JaneGoodall a Espanya i la seva recent campanya "Mobilitza't per la selva".
L'objectiu d’aquesta campanya era prendre consciència dels problemes que afecten els ecosistemes africans i convèncer la gent de reciclar els seus telèfons mòbils. Fent això, es col·labora amb els programes d'educació i conservació que es desenvolupen a la República del Congo. L’Institut Jane Goodall a Espanya va crear l'enquesta, que constava de 3 preguntes. L'objectiu de l'enquesta era la presa de consciència, fent que la gent reflexionés sobre l’impacte ecològic i social de la demanda de coltan. L'enquesta es pot trobar a la pàgina web de movilizateporlaselva.org, a on la gent pot trobar informació sobre com inscriure's a la campanya.


¿Cómo crear una campaña o una encuesta?


1. Abans de tot, cal registrar-s’hi. Se us demanarà que doneu informació bàsica sobre la vostra organització.
2. Després, cal entrar al seu espai privat i fer clic a "Crear una campanya" o "Crear una enquesta”. Hauru d’emplenar els camps amb la informació que es demana.
3. Si voleu carregar més d'una foto, recordeu que l'última que hi pugeu, serà l’emprada com a foto principal de la vostra campanya.
4. També podeu incloure-hi una carta, que sembla tancada i el lector podrà fer-hi clic per obtenir informació addicional.

* Si voleu recollir signatures per mostrar el resultat de qualsevol empresa pública o institució privada, és important que ho notifiqui en el text explicatiu.
5. Una vegada que hagueu creat la campanya, recordeu de promoure-la a través de les vostres xarxes.

Youvote.info també ofereix una eina per enviar la sol·licitud de signatura als vostres contactes (aquest és l'últim pas en el procés de creació de la campanya).

6. També podeu integrar la campanya a la vostra pàgina web. A l’àrea privada només heu d'anar a "Veure les meves campanyes" o “Veure les meves enquestes”, a la part inferior hi ha el botó “Codi per la web”. Aquest és el CODI de YouVote.info que heu d’enganxar a la vostra plana d'administrador.
També podreu comprovar com es veurà el quadre finalitzat i el podreu personalitzar per a que coincideixi amb la vostra web.
Els resultats de l'enquesta són públics, qualsevol els pot veure fent clic a “mostra resultats”. Però, YouVote.info a més, pot enviar-vos el nombre de persones que ha vist l'enquesta/campanya.

De moment Youvote.info està en castellà, però hi podeu trobar un traductor automàtic a la part inferior de la pàgina d'inici. Les campanyes i les enquestes estàndard són gratuïtes. Si voleu ressaltar la vostra campanya, necessitareu comprar el Pack Premium.

Si us n’assabenteu de qualsevol iniciativa nova i interessant, ens ho podeu fer saber a www.facebook.com/iwithorg

Per a més informació:

www.youvote.info
www.movilizateporlaselva.org
www.janegoodall.es
wwww.janegoodall.org
www.janegoodall.org.uk

Més, sobre...: youvote , campanya social , enquesta , web
Traducció feta per Claudia Fernandez Bagan
el 26/02/2010
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss