totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Un perfil, una pàgina de fans o un grup? Com les ONG han d'utilitzar Facebook per promoure la seva missió?


Una forma fàcil i gratuïta per fomentar la seva ONG és a través de Facebook. Amb més de 500 milions d'usuaris actius, cal que les ONGs utilitzin la xarxa social per promoure els seus objectius i activitats. Però al Facebook hi ha tres opcions - un Perfil, una Pàgina de Fans i un Grup - i és crucial saber quin és el que millor s'adapta a les seves necessitats.

Els Perfils de Facebook són personals 

Un Perfil de Facebook s'ha de connectar a un individu amb nom i cognom. Per tal de fer èmfasi en l'ús personal, un Perfil està limitat a 5.000 amics i dóna accés a les dades de l'usuari, que és una qüestió d'importància crítica. Les ONGs com a institucions que han de complir amb certes normes morals, no han de deixar accés a les dades privades dels seus partidaris. Per això la creació d'una Perfil excedeix les competències de les ONGs.
Utilitzar una Pàgina de Fans és més apropiat que l'ús d'un Perfil, no només moralment, sinó també des del punt de vista pràctic. Un usuari individual (un Perfil) només pot mantenir actualitzats els seus amics i enviar un sol missatge a 30 ó 40 persones màxim. Per tant, una pàgina de Perfil no compleix els objectius de les ONGs d’arribar a moltes persones d’una forma eficient.

Les Pàgines de Fans són públiques

Una Pàgina de Fans supleix les limitacions d'una pàgina de Perfil individual. No és només un amic que es pot afegir al Facebook, i a més, l'usuari de Facebook que entra en una Pàgina de Fans no sap el nom de la persona que l’ha creat. D'altra banda, una Pàgina de Fans és transparent i pública: tothom pot entrar i veure el contingut de la Pàgina de Fans. Per a un Perfil, l'individu ha de registrar-se a facebook i convertir-se en l'amic de l'usuari. Per contra, la informació de la Pàgina de Fans és pública, sense necessitat de crear un compte al Facebook o sense haver de demanar l’amistat. Una Pàgina de Fans també pot tenir il·limitat nombre de fans, mentre que els Perfils i els Grups estan limitats a 5000 persones.

Els Grups són com Clubs socials

Els Grups de Facebook són anàlegs dels clubs socials fora de Internet. Els membres són convidats pels administradors i només els Grups que es creen amb un caràcter públic es poden trobar a través de la cerca de Facebook. Els Grups de Facebook es creen per a la interacció personal i per connectar directament amb les persones que els administren, de manera que en publicar alguna cosa com a administrador d’un grup, la publicació sembla venir del seu Perfil privat. Les pàgines de fans poden tenir el seu propi contingut, per tant són millors per als propòsits de les ONGs. A més, les Pàgines de Fans també poden albergar aplicacions, i per tant poden mostrar més contingut que un grup. Els Grups són una eina perfecta per a la interacció dins les ONGs, però a una escala més petita; al voltant d'uns determinats projectes o causes, i no haurien de ser utilitzats com l'única forma de representació de les ONGs al Facebook.

Arribi als seus fans de forma més eficaç

En la nostra opinió, els Grups i Perfils amb les seves limitacions no són apropiats per a les ONGs. La nostra recomanació és utilitzar pàgines de fans com una eina bàsica de comunicació entre les ONGs al Facebook. Les pàgines de Fans creen millors oportunitats per arribar als partidaris, mantenir-los informats i involucrats en les activitats quotidianes de les ONGs.
En primer lloc, pot integrar la seva Pàgina de Fans a la pàgina web de l'ONG i a Twitter, així els seus seguidors es poden convertir en fans instantàneament. En segon lloc, tindrà accés a la informació demogràfica; sexe, edat o ubicació per tal de poder projectar la seva informació estratègicament sabent exactament a qui s’envia la informació. En tercer lloc, coneixerà la freqüència d'interacció amb els fans de la Pàgina de Fans. La pàgina és molt interactiva per a tots els aficionats. Es poden enviar fotos, vídeos, fòrums de discussió, aplicacions, publicacions en el mur, Grups, i altres elements interactius. Finalment, una Pàgina de Fans pot actualitzar estats que es comparteixen amb els seus fans al Facebook. Amb totes aquestes opcions, els seus fans es mantindran al dia en les seves notícies i podreu respondre als seus comentaris o preguntes efectivament.

Respectar la privacitat dels seus fans

Els administradors de la Pàgina de Fans no poden veure el Perfil a través d'un amic, així es dóna seguretat i privacitat als seus partidaris. Altres usuaris poden convertir-se en fans, però l'accés a les pàgines de Perfil individual és limitada.

Optimització Estratègica de la Eina de Cerca

Les Pàgines de fans són indexades per les eines de cerca, mentre que els Perfils i els Grups no ho són. La informació de la seva Pàgina de Fans és accessible per una eina de cerca que d'altra manera romandria privada en un Perfil. Com més freqüent la seva ONG aparegui en les cerques, més  partidaris podrà tenir i més reconeixement del nom. 
 
Com a ONGs haurieu de crear una Pàgina de Fans, ja que us permet utilitzar amb èxit el Facebook -el lloc més popular a Internet- per promoure la seva ONG i ampliar els seus partidaris. Un cop establerta una Pàgina de Fans, podrà comunicar-se fàcilment amb els seus fans i potser compartir les seves pròpies experiències, consells, idees o preguntes. La Pàgina de Fans també està connectada amb les eines de cerca per augmentar el seu reconeixement. I encara més important és podrà fer tot això al mateix temps que protegeix la privacitat dels seus partidaris. 

Per iniciar la teva pròpia Pàgina de Fans, aneu a: facebook.com/pages/create.php
Per crear un grup, aneu a: facebook.com/groups/create.php
Facebook també està connectat amb altres aplicacions que li poden resultar útil (llegiu més sobre Jumo i Fundraz).
Per obtenir informació sobre altres xarxes socials, feu clic aquí.


Més, sobre...: facebook , xarxa social , ong , promoció web
19/01/2011
Linnea Larson
Traducció feta per Núria Parera
el 20/01/2011
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss