totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Els antics cercadors de Google s'enfaden!


L'equip d'especialistes de desenvolupament de Google ha anunciat que l'any 2010 serà especialment important per als cercadors d’Internet. I és que han decidit la NO adaptació de les seves aplicacions pels cercadors antics. Entre les raons es troben les següents.

A més de la seva eina de cerca Google ha desenvolupat una sèrie de serveis entre els quals s'inclouen el conegut Google mail (Gmail) i documents Google. Aquestes aplicacions només estan disponibles en línia, i requereixen actualització i adaptació constant per part dels cercadors dels que depenen. Per això, Google va decidir centrar-se en - i repeteixo amb paraules textuals - "millorar els nostres productes i presentar millors i més sofisticades característiques i funcionament". Google vol centrar-se en la posada en marxa d'un HTML 5 integral, i millorar la velocitat operativa de JavaScript en aquestes aplicacions.

Amb un objectiu fixa, en algun moment no precisat del 2010, Google i les seves aplicacions ja no estaran disponibles a través dels cercadors tradicionals - segons les seves paraules - tot i que sí en aquells utilitzats per la majoria, com és el cas d'Internet Explorer 6. Les primeres restriccions es donaran a partir de l'1 de març del 2010, per a Google Docs i Google Website. Després per Gmail i Google Calendar. Els usuaris rebran informació permanent, i rebran una alerta cada vegada que obrin les aplicacions Google, indicant la necessitat d'una actualització o bé que hauran de canviar el seu cercador. Els cercadors disponibles són Internet Explorer 7+, Firefox 3+, Chrome 4+ i també Safari 3+.

S’estan tancant ells sols les portes amb aquesta política? No necessariament: el que Google intenta és modernitzar el nostre ús d'Internet pressionant a actualitzar els cercadors. Amb això, Iwith.org t'anima a actualitzar les eines que utilitzes a la web. La Fundació començarà també a actualitzar totes les webs en HTML5. No per satisfer les necessitats de Google, sinó per actualitzar els sistemes de gestió de continguts i així assegurar excel·lents resultats.

Malgrat tot, com a usuari diari de la web em pregunto una cosa, és Google indispensable?

En primer lloc, hem de tenir present que si bé Google constitueix un imperi desenvolupat i avançat, no és l'única eina, cercador, bústia de correu i aplicació de Word que hi ha al mercat. Existeixen altres aplicacions i programes gratuïts que també funcionen molt bé. Nosaltres fem servir Google perquè és molt conegut i és l'eina que utilitza la majoria. Repetim comportaments sense en realitat tenir present el seu abast.

Amb això volem dir que no perseguim un boicot contra Google, però sí que creiem important una redefinició dels nostres interessos pel que fa a aquest gegant d’Internet. Aquest pas que ha donat és un bon moment per reconsiderar el nostre comportament i l'ús que donem a la web en respecte als recursos que disposem i als nostres interessos. Així doncs, actualitzar el mòdul d'acord a l’exposa’t per Google és d'utilitat, però la servitud cap a Google pot ser excessiva.

I finalment, com a usuaris de Google, no neguem la facilitat d'ús de les seves eines en línia, però senzillesa no necessàriament significa perfecció. Aprendre seguint els canvis de la web constitueix la millor manera de gaudir dels seus recursos!

Si vols saber més sobre eines online, entra a "Eines".

26/02/2010
Margot Berg
Traducció feta per Núria Parera
el 25/02/2010
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss