totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com fer servir un hashtag a Twitter


Si el nom del Twitter ja era estrany, ara parlem de hashtags... Però no hi ha motius per amoinar-se, com sempre, estem parlant d'una eina útil.
Si fas servir el Twitter o si ens has seguit al Global Eco Forum, al novembre, probablament ja hauràs fet servir un hashtag sense adonar-te'n.

Un hashtag és una paraula combinada amb el símbol # que et permet classificar els teus missatges (posts). Per exemple, si escrius un missatge sobre ONGs y fas servir el hashtag #nonprofit (sense anims de lucre), els teus seguidors (followers) sabran automàticament de què es tracta.

També es útil per a investigacions. A Twitter, si escrius "canvi climàtic" al cercador, apareixeran tots els missatges que contenen aquest hashtag. Els hashtags permeten a la teva organització participar i inspirar converses (guanyant més seguidors alhora).

A més, hi ha diversos hashtags que són utilitzats freqüentment per les ONGs:

- #Nonprofit: una altra opció seria canviar la paraula “nonprofit” per “#nonprofit” en un Tweet, o posar-ho com a tag al final del Tweet que conté nonprofit
- #nptech: aquest hashtag significa "tecnologia nonprofit" en anglès i es pot fer servir a qualsevol Tweet relacionat amb la tecnologia y els mitjans de comunicació social de les ONGs
- #[esdeveniment] i [campanya] són els hashtags més creatius i útils utilitzats per les ONGs a Twitter. Si la vostra organització fa servir Twitter per a promocionar un esdeveniment o una campanya assegura't d'escollir bé el hashtag i fer-lo servir coherentment quan estigueu promocionant l'esdeveniment o la campanya.
- #voluntari[s]: aquest hashtag pot ser útil per a fer una crida de voluntaris, per a agrair-los el seu voluntariat, o per a promocionar el treball de la teva comunitat de voluntaris.

A més d'aquests, existeixen molts més. I també se'n poden crear de nous. Pots mirar a: : http://twitter.com/hashtags per esbrinar si el hashtag que vols fer servir ja existeix. Després entra a http://www.hashtags.org/

¡Compte! No te n'oblidis d'utilitzar els hashtags moderada i sistemàticament. Si els fas servir molt sovint, perdran la seva utilitat.


Més, sobre...: iwith.org , hashtag , twitter
11/12/2009
Margot Berg
Traducció feta per Silvia Cidoncha
el 17/12/2009
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss