totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Utilitza Internet per denunciar la violència social


Actualment el teu telèfon mòbil pot ajudar-te davant les amenaces. A Kenya, Ory Okollo va crear una pàgina web, anomenada Ushahidi.com, per denunciar la violència social y política, els assassinats, la tortura i els abusos sexuals.

Per desgracia, aquestes situacions són habituals a l’Àfrica, però ara, gràcies a les noves tecnologies, és possible gravar els testimonis y donar-los una oportunitat als afectats.
Ushahidi significa “testimoni” en swahili, una llengua parlada por més de 80 milions de persones a l’Àfrica.

¿Com funciona? Ushahidi és una plataforma de col•laboració on qualsevol pot enviar un missatge via SMS, correu electrònic o pàgina web i fer-lo visible en un mapa o en una línia del temps.

Els promotors, que provenen de Kenya, Ghana y Sud-àfrica i que reben suport dels EE.UU. i dels Països Baixos, tenien un objectiu tècnic: crear la manera més fàcil per recopilar informació del i per el públic com a resposta a diversos temes.

Per això, nosaltres volíem insistir en aquest projecte gratuït i lliure. A més d’oferir un mètode de localització, Ushahidi és també un projecte i un espai per ampliar els usos d’Internet a l’Àfrica. El passat divendres, Iwith.org fou convidat a una conferència sobre els beneficis dels telèfons mòbils i Internet per als més desafavorits de l’Àfrica i Sud-amèrica. Després d’una explicació teòrica, és just escriure un article sobre Ushahidi.

Ushahidi té molt èxit i la seva creadora, Ory Okollo, vol difondre la seva idea per tot el món pm hi hagi aquests problemes. Segons ella, és una forma d’expressió i com a conseqüència un dels drets humans essencials. Per exemple, les dades recopilades resulten útils per a tot tipus d’investigacions, judicis, ONG, els medis, els governs i els ciutadans que vulguin conèixer el que succeeix durant temps de conflictes.

Més, sobre...: Ushahidi , ngo , social , violència , internet , tics
27/10/2009
Margot Berg
Traducció feta per Judit Alaball Solà
el 18/12/2009
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss