totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Twitter : comunicar breument i eficaçment?


Twitter o micro-blogging. És a dir, la possibilitat d'escriure al seu compte missatges curts que no sobrepassin 140 caràcters. Més verborrea, més concissió i sobre tot, un munt de vincles. Twitter és donar un cop de puça a la informació, fer que aquesta circuli millor


Per a les ONG's, això pot resultar interessant. Publicant notícies breus quotidianament sobre la situació del pais on us trobeu vosaltres o les vostres accions, aconseguireu que els vostres "followers" (persones que us segueixen) siguin més sensibles a la vostra missió.

En efecte, Twitter, com la resta de xarxes socials aparegudes en els útlims anys, és un mitjà de comunicació del tipus web 2.0. Vosaltres compartiu la vostra informació de manera instantània i els vostres "followers" poden respondre o no... Tot depèn del vostre objectiu.

Per a optimitzar millor la comunicació de la vostra ONG, heu de triar els continguts que hi voleu ficar per avançat. No val la pena anar canviant el vostre perfil cada hora: la informació no serà llegida. És millor triar les notícies que vinguin al cas.

Perquè Twitter? A semblança de Facebook o Delicious, Twitter és un mitjà de comunicació de masses fàcil per informar de les accions de la vostra organització . Està considerat com un pioner dins del nou ecosistema de la informació i està a punt de canviar la manera com entenem la comunicació.

El darrer exemple: la revolució a l'Iran. Gràcies al "live blogging" les grans agències de premsa internacionals han pogut seguir pas a pas la situació sense haver tingut cap corresponsal en allà.

Twitter sembla fantàstic, però hi ha algunes regles d'ús que s'han de seguir, per a fer que esdevingui un instrument que podeu fer servir a la vostra organització per, per exemple, augmentar el nombre de visites a la vostra plana web.

- Busqueu contactes que tinguin els mateixos interessos. De res serveix tenir 1000 "followers" si només 10 estan interessats en les vostres accions.
- Activeu la vostra xarxa, mireu publicacions relacionades, respongueu a les sol.licituts.
- Sigueu visibles. Crear un compte només per crear-lo és inútil: heu de respondre als missatges que us enviin, donar la benvinguda als membres que us segueixen i quan vosaltres decidiu de seguir en algú, presenteu-vos.
Teniu 140 caràcter per a fer-ho!


Seguiu les accions d'Iwith.org a Twitter !

13/07/2009
Margot Berg
Traducció feta per claudia fernandez bagan
el 17/07/2009
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss