totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Internet per a totes les edats


 L'ús d'internet sense riscos és un tema que preocupa als pares. Aquí t'oferim dues interessants propostes per a que ells naveguin sense cap problema.

El primer exemple és el projecte “Internet sin Riesgos” , l'objectiu primordial del qual és sensibilitzar tant a nens com a pares i educadors sobre l'ús responsable d'Internet. El principal contingut del portal web és una sèrie de 15 animacions i activitats interactives sobre els riscos d'Internet, orientat principalment a nens de 7 a 12 anys. També tenen a la seva disposició un glossari amb els termes més utilitzats en la Xarxa.

En aquest portal, tant en la secció d' Episodios com a través de l'Espacio Pedagógico, es posa a la disposició d'educadors i dinamitzadors continguts didàctics que permeten guiar als nens cap a un ús segur de les noves tecnologies. A més, en la secció “A quién acudir” s'oferix un llistat d'organitzacions nacionals i internacionals que treballen en defensa dels menors i que promouen iniciatives dirigides als més petits.

És destacable la secció d' "Esdeveniments" en la qual es recullen les activitats de difusió que s'aniran realitzant dintre del projecte: tallers educatius i concursos per a nens, microcursos per a pares i professors, etc,. Per aquells  qui administren Cibercentros, poden fer-se usuaris de l'Espai Pedagògic. En aquesta secció es troben diverses fitxes, associades a les diferents temàtiques del portal, en les quals es proposen idees per a portar a terme activitats en grup amb nens. Per a més informació heu de contactar amb CEDETEL mitjançant el correu electrònic o  bé el telèfon 983 54 65 02.


La segona proposta és KIDO’Z un ambient segur i fàcil de fer servir per a la navegació dels nens en internet, que permet dur als nens de 3 a 7 anys, els continguts millors i més rellevants en la web. Kido'z està en evolució, i cada vegada que una nova versió surti, un cop ja la tinguis instal·lada, s'actualitzarà automàticament. Tant sols és necessari descarregar KIDO'Z i registrar-s'hi.

Aquesta aplicació oferix un interfície en diferents idiomes, simple i colorit, que els nens poden usar fins i tot sense saber llegir, per a visitar pàgines web, veure vídeos i jugar a alguns jocs. Evidentment, la llista de pàgines que es poden visitar i de vídeos que es poden veure està controlada perquè sigui adequada per a l'edat del nen. A més, les descàrregues, els scripts, popups,... es bloquegen per a afegir més seguretat a la navegació. També incorpora funcions addicionals com la possibilitat de restringir llocs, definir franges horàries en les quals es pot utilitzar l'aplicació. Kido?z està basat en Atovó AIR i el seu ús és gratuït, encara que en un futur volen oferir contingut de pagament, com vídeos o més jocs, a més d'oferir-lo preinstalado en ordinadors d'alguns fabricants. 

Més, sobre...: internet , nens , segur , navegar
Traducció feta per claudia fernandez bagan
el 17/06/2009
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss