totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Al Brasil editen text on-line per a entendre internet


Un llibre ha sortit del forn i aquest cop, es tracta d'un llibre 100% on line, disponible en PDF i a més mitjantçant un site per a lectors del Brasil, on es debat i es conversa sobre assumptes d'interès comú. El llibre és una creació col·lectiva i s'anomena “Per a entendre Internet- nocions, pràctiques y desafiaments de comunicació en xarxa". Participen 38 autors, tots brasilers, protagonistes en els seus diferents camps.

Malgrat d'haver estat produïts pensant en el lector que té poca familiaritat amb la web, els textos van més enllà de simplificacions i modismes, per a la vegada ensenyar i provocar. I els autors tenen un coneixement del tema com per a aconseguir-ho: per exemple, Edney Souza o Interney, un dels "bloguers" més coneguts del Brasil i que escriu sobre blogs. Soninha Francine, consellera, actual sub-prefecta a San Paulo, escriu sobre Internet i sobre la llei electoral. Fabio Seixas, un dels brasilers més seguits a Twitter, fa textos sobre micro blogging. Sergio Amadeu, activista combatiu del software lliure, escriu sobre pirateria on line. Ronaldo Lemos, un dels activistes brasilers més coneguts i respectats internacionalment, explica què és Creative Commons i per aquí va la llista.

Moltes persones, encara senten que la revolució traçada per la web és una festa a la qual ells no han estat convidats. Molts professors d'escoles públiques i privades, emprenedors, executius, comunicadors, administradors públics i una bona part de la societat civil no entenen el motiu de tanta eufòria en relació amb internet. Aquest llibre pretén ser una invitació per a que ells entrin i participin de la festa.

La idea és arribar a aquestes persones sense comptar amb els mitjans tradicionals de divulgació i distribució, la idea és fer servir la xarxa. I és per això que l'arxiu en PDF del llibre té menys de 1000k - per a que capigui a un missatge d'e-mail – i per això també el llançament d'aquest llibre no ha estat a una llibreria ni a cap altre espai físic, però sí on line, a Twitter. Aquest 17 de març, a les 18 hores (horari de Brasília) es va disposar a Twitter el link pel site i per a fer la descàrrega del llibre. Naturalment, tots els autors van estar a Twitter i van ser convidats especials d'aquesta conversa.

PS. Aprofitant la invitació, van proposar un tema de debat: aquest llibre pretén demostrar que és molt més fàcil produir llibres útils col·lectivament en terminis reduïts mitjançant la Web.

Llegeix el llibre on line en Portuguès.
Descarrega-te'l en portuguès.
Iwith.org treballa en la versió en espanyol, que aviat estarà disponible.

Més, sobre...: internet , eines , entendre , brasil , llibre. on line
Traducció feta per Silvia Cidoncha
el 31/03/2009
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss