totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

"Reporters sense Fronteres" denuncia els enemics d'Internet


La gran fita d'Internet ha estat la democratització de la informació, tant pel que fa a l'accés com a la publicació. Per això és el blanc dels governs que lluiten per impedir aquesta llibertat. L'ONG Reporters sense Fronteres han publicat justament un informe per denunciar públicament aquests enemics d'Internet, que volen controlar-la. Han demanat, juntament amb Aministia Internacional, l'aixecament de la censura a Internet i han escrit l'informe "Enemics d'Internet", on l'entitat fa un balanç de la censura a vint-i-dos països.

n.
Els dotze enemics d'Internet (Aràbia Saudita, Birmània, Xina, Corea del Nord, Cuba, Egipte, Iran, Uzbekistan, Síria, Tunísia, Turkmenistan i Vietnam) han transformat les seves xarxes en una Intranet, impedint que els usuaris puguin accedir a informacions considerades "indesitjables".

Tots ells han posat de manifest no solament la seva capacitat per censurar la informació sinó la repressió pràcticament sistemàtica dels internautes molestos, declara l'organització. També destaca deu governs que Reporters sense Fronteres situen "sota vigilància" per haver adoptat mesures preocupants, que obren la via per cometre abusos.

Entre ells es troben Austràlia i Corea del Sud, on algunes mesures recents poden posar en perill la llibertat d'expressió a Internet. "La xarxa està cada cop més controlada i a més a més estan apareixent noves formes de censura basades en la manipulació de la informació.

Comentaris teledirigits penjats a pàgines molt populars, pirateig informàtic orquestrat des de governs censors estan interferint la informació d'Internet" han afegit des de l'entitat. Actualment hi ha 70 ciberdissidents a la presó per publicar informació a la xarxa. Xina té el trist rècord de ser la presó més gran del món per als ciberdissidents, seguida per Vietnam i Iran."

Descarregat l' informe complet aquí.

Més, sobre...: ong , internet , regímenes , autoritarios , control , libertad , acceso
Traducció feta per Laia Benito
el 00/00/0000
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss