totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

L' Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides posa a disposició de les ONL's eines On Line


L'oficina de l 'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides ha posat a disposició de les organitzacions una guia pels agents de la societat civil que treballen amb aquest programa de l'Organisme Internacional.

La guia  explica com els diferents mandats i  mecanismes dels drets humans de les Nacions Unides treballen, i com els membres de la societat civil, tals com organitzacions defensores  dels drets humans, organitzacions no governamentals i  institucions acadèmiques, poden  interactuar amb ells de la manera més eficient possible.

L'Alta Comissionada per als Drets Humans, Navi Pillay va escriure en el pròleg d'aquesta edició:  "Avui, els punts de vista de la societat civil, el coneixement pràctic i les beques són crucials per al moviment dels drets humans com ho han estat sempre en la recerca de la justícia i de la igualtat per a tots". El manual inclou sessions del Consell dels Drets Humans, els cossos del tractat, els procediments especials, el mecanisme universal de la revisió periòdica i els diferents procediments de queixa.

Cada capítol és accessible com a referència independent en mecanismes o mandats específics, proporcionant punts d'entrada per a diferents membres de la societat civil i exemples de bones pràctiques en les seves iniciatives i contribucions. El manual també promou la col·laboració entre la societat civil i l'Alt Comissionat. A més a més, fa una introducció del paper i les activitats de l'organisme, les seves publicacions, materials de consulta, beques i programes d'entrenament, finançament i concessions.

"És la meva esperança que aquest manual serà utilitzat per a facilitar la comprensió dels agents de la societat civil sobre i en l'accés al sistema dels drets humans de les Nacions Unides. És un modest, però significatiu recurs en el nostre esforç comú per fer del respecte als drets humans, a la dignitat i la igualtat una realitat universal", va dir Pillay. El manual, què ara està disponible en anglès, aviat estarà disponible en àrab, rus, castellà i francès.

El pots descarregar aquí o bé demanar-lo en aquest correu electrònic: publications@ohchr.org.

Més, sobre...: ong , internet , TIC , recursos , ONL , naciones unidas
Traducció feta per claudia fernandez bagan
el 03/03/2009
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss