totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Edita els teus vídeos en Internet: primer pas cap a el teu videoblog


Darrerament t’hem han anat explicant la utilitat que es fer servir el vídeo com eina de promoció en Internet per a la teva ONG. Ara et donem recursos per a que sense necessitat de comprar un programa, puguis crear les teves pròpies pel·lícules.

Pot ser que ja hagis pres una camera i captat imatges. Ara necessitaràs eines d’edició i nosaltres et facilitarem algunes d’elles en on-line per a que puguis editar les teves obres d’art. Efectivament, diversos llocs webs permeten muntar vídeos online mitjançant aplicacions creades amb el format Flash Video. Es tracta d’una bona opció per a tots aquells que es vulguin iniciar en el món dels vídeoblogs. El format Flash Vídeo s’utilitza en infinitat de llocs webs, des de blogs fins a mitjans de comunicació, i també és possible editar els vídeos en Internet.
D’aquesta forma pots editar vídeos sense necessitat de que el teu ordinador sigui molt potent, perquè els servidors d’aquestes webs s’encarreguen del treball. Només tindràs que utilitzar els plogins del navegador que permet descarregar Flash Vídeo per a obtenir el teu vídeo i pujar-lo després al servidor que prefereixis amb el fi de compartir vídeos: Alternative Channel, per exemple. Hi ha que considerar de tota manera que aquests editors de vídeo en web presenten menys eines que el software que instal·les en l’ordinador, però si que serveixen per una primera aproximació.

Jaycut

Jaycut és un servidor creat a Suècia traduït a l’espanyol. Utilitza la tecnologia Flash, i a més a més vídeo, també es pot descarregar música o fotografies, en qualsevol dels formats més populars. L’edició s’assembla a la de les versions instal·lades d’aquest tipus de programes, on l’usuari es guia per una barra de temps, dividida en diferents pistes de vídeo i so, que indica en què moment precís entrar cada seqüència.
L’usuari pot arrossegar i deixar cada arxiu dels que hagi descarregat amb anterioritat en qualsevol lloc de la barra. Com afegit a Jaycut es poden aplicar diferents tipus de fosos i cortinetes, o efectes en les imatges.
Quan s’acaba l’edició, es pot mantenir privat el vídeo, compartir-lo amb els pròxims o fer-lo públic en el lloc i fer-lo comú o “socialbookmarkearlo”. La diferència essencial de Jaycut amb d’altres programes és que es pot descarregar el vídeo com un arxiu de Windows Media Video, en versió de baixa i alta qualitat.

Jumpcut
Jumpcut és un servei que va ser adquirit per Yahoo!. Mitjançant un formulari és pot descarregar els diferents tipus de continguts admesos (vídeos, fotografies, so)

Remixer el editor de Youtube
Youtube, també compta amb el seu propi editor, anomenat Remixer que està basat en la tecnologia del Premiere Express de Adobe, el mateix que succeeix amb el llocs Photobucket.com i Mtv.com, que també compta amb aquesta tecnologia basada en Flash.

Més, sobre...: ong , internet , edició , vídeos , eines
Traducció feta per M. Jose Blaya
el 09/06/2008
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss