totop

Bocatics

el blog d'iWith.org

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Twitter també útil per les organitzacions no lucratives.


La famosa eina o xarxa social twitter ens ha sorprès amb les numeroses xarxes que ha anat creant: hi ha grups de salut, de busqueda de desapareguts, de temés d'investigació, tots els temés sobre els que es pot fer preguntes. Què estas fent? El tipus de resultat és tal, que depenent de com s'útilitzi aquesta xarxa, pot arribar a ser molt útil per la teva organització.

Twitter és una xarxa social, és a dir, una aplicació disponible a Internet on els seus usuaris es comuniquen d'una manera concreta. En el cas de Twitter, l'objectiu dels seus membres és comunicar als altres el que s'està fent en un precís moment responent a la pregunta: Què estàs fent?

Quan s'esdevé un membre de la xarxa es pot escriure directament un missatge, format de 145 caràcters com a molt. I a menys que es digui el contrari, tots es usuaris poden llegir-ho.

Twitter va ser la sensació de la xarxa el 2007, i la resposta es pot donar no només a través de la mateixa aplicació sino utilitzant el telèfon mòbil (amb dos numeros, un pels EE.UU i un altre per Anglaterra per us internacional) o fent servir un client de missatgeria instantànea com Gtalk de Google. A més , cada usuari pot rebre els missatges d'altres membres via web, missatgeria instantànea o SMS.

Donar-se d'alta a Twitter, es d'allò més fàcil. N'hi ha prou amb una compta vàlida de correu electrònic. De mica en mica es van afegint ususaris i et transformes en seguidors o followers seus. Cada vegada que s'obre la plana, pots saber que fan i també pots llegir el que tu has anat escrivint.

El perquè de l'èxit de Twitter recau per molts en la simplicitat del sistema i la senzillesa de la idea. A qui no li interessa saber el que fan els seus amics, o fins i tot desconeguts? Però a més a més , es molt fàcil mantenir-se integrat a la xarxa sense la necesitat d'estar davant de l'ordinador.

El creador de Twitter és Evan Williams,una de les persones que va revolucionar els sistemes de publicació online de blogs amb Blogger. Així que és fàcil imaginar-se el camí que portarà Twitter, revolucionar les xarxes socials d'Internet.Twitter és útil pel Tercer Sector


Aquesta xarxa social ha permès el naixement d'algun grups in fins i tot planes de agencies governamentals i ONL, que poden ser un bon exemple pel tercer sector de com utilitzar Twitter per defensar les seves causes.

• Les que busquen proveïr informacio com eDiets, que tracta sobre salut femenina i salut en general
• Les que intenten proveïr recolzament motivacional -i.e: Qwitter(per deixar de fumar), Twitter PT Challenge (fitness)
• Les que volen crear un xarxa de recolzament social com Real mental health, o Traineo (esport per perdre pes)
• Algunes es dediquen al fundraising - com 1PinkRibbon, Frozen Pea Fund, Beth Kanter/Sharing Foundation
• Hi ha grups que responen a desastres: safeandwell (de la Creu Roja Americana), InSTEDD (una unió de Google.org i la Fundación Rockefeller)
• Les que busquen organitzar activitats o lectures - Tweet What You Eat(diaris d'àpets), SugarStats (diabetis), gtFtr (exercici), pain diary, My Mile Marker (fuel economy)
• Els recordatoris com Timer ( que pot ser utilitzat per remeis, pauses de relaxació, etc.)
• Per difundir informació i treure-la a la llum ràpidament com el departament de bombers de Los Angeles, per buscar desapareguts.
• Altres per conectar pacients y proveidors de serveis de salut com  Medical Solutions.
• Alguns serveixen per investigar sobre etnografía
• Alguns parlen sobre modelar la figura com skinnyjean (per perder pes)
• I els que difonen sistemes d'alerta avançada de perills com Morbus (per pandèmies), i alertes a problemes

Més, sobre...: ong , internet , iwith.org , twitter , xarxes socials
Traducció feta per Oriol Gaspa Rebull
el 02/04/2008
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss